stomen

Tapenade-aardappelpuree met kibbeling en paprikasaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
40-50 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Snijd de paprika in blokjes en houd er een paar apart. Snijd de tomaat in grove stukken. Doe ze samen met 1 DL olijfolie en het bouquet garni in een pannetje en laat dat afgedekt 30 minuten zachtjes tegen de kook aan trekken. Verwijder het bouquet garni en pureer de saus in de blender. Kook de aardappelen en maak een puree met de melk.

Ontzilt de ansjovis door ze een kwartier in melk te leggen. Maal alle voor de tapenade genoemde ingrediënten fijn met de keukenmachine.

Meng een deel van de aardappelpuree met de tapenade en roer de apart gehouden paprikablokjes door de rest van de puree. Verwarm de kibbeling of bak de kabeljauw heel kort. Vul een uitsteekring met de twee soorten puree en leg de vis bovenop. Giet de saus rondom.