stomen

Tandoorikip op roergebakken prei en paprika met naan

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:Snijd de kipfilets bovenop op een paar plaatsen tot het midden in. Meng de kruidenpasta met de helft van de yoghurt en bestrijk de kipfilets hiermee dik. Laat ze minstens 15 minuten maar liefst een paar uur marineren.

Rasp de komkommer op de grove rasp boven een zeef en laat het vocht weglopen. Druk het komkommerraspsel goed uit.

Snijd de muntblaadjes fijn.

Halveer de kerstomaatjes.

 

Bereiding:Schraap de yoghurtmarinade van de kipfilets. Verhit een grillpan of roosterpan droog voor. Rooster de kipfilets rondom roodbruin en van binnen gaar in 20 minuten. Snijd ze na het roosteren in plakjes.

 

Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak hierin prei en paprika op halfhoog vuur 10 minuten, zodat het zacht en gaar is. Schep op het laatst de kerstomaatjes erdoor.

 

Roer het komkommerraspsel en de munt door de rest van de yoghurt. Knijp de knoflookteen er boven uit en roer dit ook erdoor.

 

Rooster de beide naan in de broodrooster warm. Snijd ze open en vul ze met het groentemengsel en de stukjes kip ‘tandoori’. Geef de komkommersaus er apart bij.