stomen

Tamarinde kip

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Dop de tamarindepeulen en verwijder de pitten. Leg het in een pan, met de gula djawa en schenk er 3/4 liter water op. Breng het aan de kook en kook het vruchtvlees 5 minuten en laat het vervolgens afkoelen. Zeef het dan en vang het vocht op. Wrijf zoveel mogelijk pulp door de zeef en roer het bij het water. Snipper de uien zeer fijn of rasp ze. Pers de knoflooktenen uit. Roer uien, knoflook en ketjap bij de tamarindesiroop. Leg de kippenbouten in de marinade en marineer ze, onder af en toe keren, minstens 2 uur (maar 8 uur is beter).

Verhit een braadpan droog voor en rooster hierin de gemalen koriander 15 seconden. Schenk de marinade erbij, leg de kippenpoten er in en voeg wat zout en peper toe. Dek de pan af, breng het geheel aan de kook en stoof de kippenpoten op laag vuur in 45 minuten gaar. Neem de kippenpoten uit de pan en houd ze warm. Kook het stoofvocht op hoog vuur in tot sausdikte en lepel het over de kippenpoten.

Lekker met witte rijst en zoetzuur van komkommer.