stomen

Tajine met peren, amandelen en lamsvlees

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Snijd het vlees in grote blokken en wrijf deze in met zout, peper en saffraan. Pel en snipper de uien. Zet de schaal van de tajine (of neem een braadpan, liefst een met een deksel dat het vocht terug laat vallen op het eten in de pan) op een heel laag vuur en verhit de boter erin. Bak het vlees om en om dicht, het hoeft niet bruin te worden. Voeg de ui toe met het kaneelstokje. Schenk warm water in de schaal (circa 5 dl) tot het vlees onderstaat. Laat het gerecht ruim anderhalf uur zachtjes stoven.

Schil intussen de peren, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Neem het vlees uit de pan en roer het kaneelpoeder en de honing door het kookvocht. Laat de peren hierin zachtjes gaar worden. (Tijd is sterk afhankelijk van de rijpheid van de peren.) Neem de peren uit de pan en laat het vocht wat inkoken. Leg het vlees terug in de pan en schik de peren eromheen.

Rooster de helft van de amandelen en maal de andere helft. Roer de gemalen amandelen door het stoofvocht om dit enigszins te binden en strooi de hele amandelen over het gerecht.

Garneer met de verse of diepvries koriander en serveer met Marokkaans brood en een (wortel- of komkommer)salade.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!