stomen

Tagliatellenestje met courgettelinten en ham

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
40-50 min

Verwarmt de oven voor op 220º C. Kook de tagliatelle bijtgaar in ruim water met zout. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange dunne linten van de vruchtgroente. Kook de courgettelinten de laatste minuut mee met de pasta. Giet beide af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Snijdt de ham in dunne repen. Hak de gekozen kruiden fijn en meng de ham, kruiden en de helft van de kaas met de courgettelinten en de tagliatelle.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakfolie. Neem een grote vleesvork en draai steeds portiesgewijs nestjes van het pastamengsel. Leg elk nestje op de bakplaat, besprenkel dit licht met olijfolie en bestrooi het met de rest van de kaas. Bak de nestjes circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de nestjes op een bedje van sla, bijvoorbeeld lollo biondo en/of lollo rossa.