stomen

Tagliatelle met oesterzwammen, tuinbonen en spekjes

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Extra nodig: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde. Laat de kleine paddenstoelen heel en scheur de grote paddenstoelen in repen. Snijd de plakken Parmaham in repen. Kneus het teentje knoflook. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.
2. Kook in een pan met ruim kokend water en zout de tuinbonen in ca. 3 min. beetgaar. Verwijder de stugge grijze velletjes van de tuinbonen en neem de frisse groene boontjes eruit.
3. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar.
4. Bak intussen in een koekenpan met anti-aanbaklaag de Parmaham knapperig en schep deze uit de pan. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paddenstoelen aan de sjalotjes toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Verwijder de knoflook. Voeg de tuinbonen, slagroom en gekookte tagliatelle toe en schep het gerecht goed door elkaar. Breng het gerecht op smaak met peper en garneer het gerecht met de knapperige Parmaham.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge