Tabouleh met feta en tuinbonen
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd het blad van peterselie en munt fijn.
Snijd de bosuitjes of stoneleeks in zeer smalle ringen.
Pers de citroen uit.
Giet de olie van de blokjes feta en vang de olie op.
Bereiding:
Strooi de bulghur in een kookpan, voeg de tuinbonen toe en schenk het kokende water er op. Roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook bulghur en tuinbonen samen gaar in 10 minuten, stort ze in een zeef en spoel ze koud onder stromend koud water.
Meng paprikareepjes, verse kruiden, bulghur, tuinbonen en feta. Voeg citroensap en olijfolie (of de olie van de feta) toe. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.