stomen

Tabouleh met feta en tuinbonen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd het blad van peterselie en munt fijn.
Snijd de bosuitjes of stoneleeks in zeer smalle ringen.
Pers de citroen uit.
Giet de olie van de blokjes feta en vang de olie op.

Bereiding:
Strooi de bulghur in een kookpan, voeg de tuinbonen toe en schenk het kokende water er op. Roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook bulghur en tuinbonen samen gaar in 10 minuten, stort ze in een zeef en spoel ze koud onder stromend koud water.

Meng paprikareepjes, verse kruiden, bulghur, tuinbonen en feta. Voeg citroensap en olijfolie (of de olie van de feta) toe. Breng de salade op smaak met zout en peper.