stomen

Taartje van broccoli en zalm met tomaatsalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 225°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal van 20 cm doorsnee in.

Snijd de broccoliroosjes nog kleiner.

Snijd de zalmfilet in kleine stukjes.

 

Bereiding:Bekleed de ovenschaal met de bladerdeeglapjes, laat de naadjes 1 cm overlappen en druk ze goed op elkaar. Prik de bodem met een vork gelijkmatig in.

 

Verdeel de broccoliroosjes en zalmstukjes over de deegbodem.

 

Klop de eieren los met de koffieroom en wat zout en peper naar smaak, roer het dillegroen erbij. Schenk dit over de vulling in de deegvorm. Vouw de deegpuntjes losjes over de vulling. Kwast het deeg met wat water in.

 

Houd de oventemperatuur aan, schakel de magnetron in op 300-350 Watt. Bak het taartje in 15 minuten goudbruin en gaar.

 

Snijd intussen de tomaatjes in plakjes en schep ze om met de dressing en nog wat extra dillegroen.

 

Serveer het taartje warm, met de tomaatsalade.