stomen

Taartje van aubergine

Receptinformatie

40-50 min

Snijdt de gewassen aubergine in 16 plakken van circa 2 mm dikte. Stoom de plakken in 5 minuten bijtgaar in een stoompan of stoommandje. Dep de plakken droog met keukenpapier. Vet een ovenvaste schaal in en leg 4 plakken aubergine naast elkaar op de bodem. Maak de vulling: snijd de (ontdooide) vis in heel kleine stukjes. Pel de ui, snipper deze fijn en bak deze glazig in de hete olie. Meng de vis met de ui, 6 kleingesneden olijven, 1 eetlepel oregano of basilicum en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Maak 4 taartjes van 4 aubergineplakken en de vulling in de ovenschaal. De bovenste laag is aubergine. Strooi de kaas eroverheen. Snijdt de ontvelde tomaten in stukjes, roer de witte wijn en de rest van de kleingesneden olijven, kruiden, zout en peper erdoor en verdeel dit mengsel tussen de auberginetaartjes. Bak de taartjes in circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200ºC goudbruin. Serveer de taartjes met het tomatenmengsel en garneer met oregano of basilicum.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge