stomen

Surinaamse rijst met pekelvlees, groentemix en kokos

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Snijd het pekelvlees in blokjes of reepjes.
Snijd de ui in de lengte doormidden, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.

Bereiding:
Verhit in een wok de boter of margarine met de olie en roerbak hierin de reepjes pekelvlees en ui 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de wok uit. Voeg de groentemix toe en roerbak weer 3 minuten. Voeg het vocht van de tomaten, de santen en het kokende water toe, roer de rijst erbij en breng het geheel opnieuw aan de kook. Temper de warmtebron, dek de wok af met een deksel en laat het gerecht in 15 minuten gaar worden. Leg na 10 minuten de tomaatstukjes er op. De rijst neemt bijna al het vocht op. Schep het gerecht voor het serveren om.