Surinaamse rijst met pekelvlees, groentemix en kokos
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Snijd het pekelvlees in blokjes of reepjes.
Snijd de ui in de lengte doormidden, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Bereiding:
Verhit in een wok de boter of margarine met de olie en roerbak hierin de reepjes pekelvlees en ui 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de wok uit. Voeg de groentemix toe en roerbak weer 3 minuten. Voeg het vocht van de tomaten, de santen en het kokende water toe, roer de rijst erbij en breng het geheel opnieuw aan de kook. Temper de warmtebron, dek de wok af met een deksel en laat het gerecht in 15 minuten gaar worden. Leg na 10 minuten de tomaatstukjes er op. De rijst neemt bijna al het vocht op. Schep het gerecht voor het serveren om.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.