Surinaamse kouseband met zoutvlees
Receptinformatie
Laat het zoutvlees gedeeltelijk ontzouten door het een uur in koud water weg te zetten. Gebruikt u het gemakkelijker te bereiden pekelvlees, zet het dan enkele uren weg om te ontzouten. Maak de kouseband schoon en snijd ze in stukjes van 6 cm. Snipper de ui en de knoflook fijn. Droog het pekelvlees goed af en snijd het in blokjes en bak het in hete olie. Voeg de ui en knoflook toe tot ze goudgeel zijn, doe de kouseband erbij met vetsin, iets zout (kan weggelaten worden) en zwarte peper. Roerbak dit in 3 minuten. Voeg een scheut water toe met de halve verse peper en kook de groente en het vlees in 15 tot 20 minuten gaar. Verwijder na 5 minuten koken de verse peper. Giet de groente af en serveer het met rijst, sambal en gebakken banaan.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.