stomen

Stoofschotel van koolraap met pindagehaktballetjes

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer het uitje in de lengte, snijd de helften in smalle partjes en duw de laagjes los.
Snijd de paprika in kleine vierkantjes.
Snijd de bosuitjes in schuine stukken van 2 cm.
Pluk de korianderblaadjes af.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar in 10 minuten. Giet het kookwater af en houd de rijst warm in de pan.

Verhit in een kleine braadpan of de wok de olie. Fruit hierin de uitjes goudbruin. Schep de paprika en het wit van de bosuitjes erbij en roerbak 2 minuten. Schep de koolraapreepjes en de gehaktballetjes met saus erbij, knijp de knoflookteen boven de pan fijn. Breng het gerecht al roerend tot aan de kook, voeg als het te droog is wat water toe. Temper de warmtebron, dek de pan af en laat het gerecht onder af en toe roeren 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer het bosuigroen en koriandergroen van het vuur af erbij. Geef de witte rijst erbij.