stomen

Stoofschotel van aubergine

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Was de aubergines, verwijder de steelaanzet, snijd ze in de lengterichting doormidden en vervolgens in dikke plakken. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze circa 10 minuten uitlekken. Ontvel de tomaten, snijd ze klein en doe ze met de wijn, peper, suiker, fijngehakte knoflook, tijm en laurierblad in een pan en laat ze circa 20 minuten stoven.  Spoel het zout van de aubergines, dep de plakken droog met keukenpapier en bak ze in de hete olie om en om bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg de aubergineplakken toe aan de tomatensaus en laat het samen, afgedekt, nog circa 20 minuten sudderen. Voeg, indien nodig, wat water toe. Snijd de witpuntpaprika in mooie lange repen en voeg deze de laatste 3 minuten toe aan het gerecht. Knip, vlak voor het serveren, verse basilicum of peterselie boven de pan.