stomen

Stoofpotje van witlof en vis

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225-250°C.
Halveer de witlofstruikjes in de lengte, snijd de steelaanzet wigvormig uit en snijd de struikjes in smalle lengtereepjes.
Snijd de kabeljauwfilet in mooie stukjes.

Bereiding:
Smelt de boter in een braadpan en stoof hierin de aardappelblokjes 15 minuten, voeg na 10 minuten de witlofreepjes toe.

Kook de plakjes champignons 5 minuten in de port, zeef ze en vang het kookvocht op.

Schep de visstukjes en champignons bij de witlof en schep ze in de ingevette ovenschaal. Roer de slagroom bij het kookvocht van de champignons en schenk dit over het gerecht uit. Strooi de kaas er over. Laat het gerecht in de hete oven goudbruin kleuren in 10-12 minuten.