Stoofpotje van spruitjes, bonen en chorizo
Receptinformatie
Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de worst in plakjes van 3 mm en halveer deze.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
Laat de bonen uitlekken.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de plakjes chorizo toe en roerbak 3 minuten. Schep de krieltjes en spruitjes erbij en roerbak 3 minuten. Roer de tomatenpuree erbij en roerbak 1 minuut. Voeg het laurierblad, de gedroogde tomaten en 1/4 liter water toe en stoof het gerecht zachtjes 15-20 minuten. Warm de bonen 5 minuten mee. Schep van het vuur af de peterselie erbij en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.