stomen

Stoofpotje van spruitjes, bonen en chorizo

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de worst in plakjes van 3 mm en halveer deze.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
Laat de bonen uitlekken.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de plakjes chorizo toe en roerbak 3 minuten. Schep de krieltjes en spruitjes erbij en roerbak 3 minuten. Roer de tomatenpuree erbij en roerbak 1 minuut. Voeg het laurierblad, de gedroogde tomaten en 1/4 liter water toe en stoof het gerecht zachtjes 15-20 minuten. Warm de bonen 5 minuten mee. Schep van het vuur af de peterselie erbij en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge