stomen

Stoofpotje van sperziebonen, chorizo en meergranenrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Snipper de ui.
Snijd de chorizo in halve plakjes

Bereiding:
Strooi de meergranenrijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de meergranenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een kleine braadpan of wok de olie en roerbak de uisnippers in 2-3 minuten goudbruin. Schep de paprika, bleekselderij en chorizo erbij en roerbak 2 minuten. Roer de tomatensaus erbij en voeg 1-11/2 dl kookvocht van de rijst toe. Breng de tomatensaus aan de kook. Schep de sperziebonen erdoor, knijp de knoflookteen boven de pan uit. Schep alles om en stoof het gerecht 10 minuten, tot de bonen net gaar zijn.

Schep naar keuze de meergranenrijst door het gerecht of serveer het apart erbij.