Stoofpotje van sperziebonen, chorizo en meergranenrijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Snipper de ui.
Snijd de chorizo in halve plakjes
Bereiding:
Strooi de meergranenrijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de meergranenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een kleine braadpan of wok de olie en roerbak de uisnippers in 2-3 minuten goudbruin. Schep de paprika, bleekselderij en chorizo erbij en roerbak 2 minuten. Roer de tomatensaus erbij en voeg 1-11/2 dl kookvocht van de rijst toe. Breng de tomatensaus aan de kook. Schep de sperziebonen erdoor, knijp de knoflookteen boven de pan uit. Schep alles om en stoof het gerecht 10 minuten, tot de bonen net gaar zijn.
Schep naar keuze de meergranenrijst door het gerecht of serveer het apart erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.