stomen

Stoofpotje van saucijsjes, paprika en postelein met maïstortilla's

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de saucijsjes in stukjes van 3 cm.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes en duw de uienlaagjes los.
Snijd de geroosterde paprika’s in kleine vierkante stukjes.
Zoek de postelein uit. Snijd lange stelen er af.
Snijd de koriander, blad en stelen, fijn.

Bereiding:
Bak in een kleine braadpan de rookspekreepjes zachtjes uit. Schep de stukjes worst erbij en bak ze op hoog vuur rondom mooi bruin. Temper het vuur. Voeg de ui toe, knijp de knoflookteen boven de pan uit. Bak het mengsel 2 minuten. Voeg dan de tomaatstukjes met het vocht en de stukjes paprika toe. Breng het gerecht aan de kook, dek de pan af en stoof de saucijsjes gaar in 15-20 minuten. Voeg na 15 minuten de postelein toe en stoof het 5 minuten mee. Schep van het vuur af de koriander er door.

Verhit een koekenpan droog voor en bak hierin aan beide kanten de tortilla’s 20 seconden.

Serveer het stoofgerecht met tortilla’s en geraspte kaas.

Vul de tortilla’s aan tafel met het stoofgerecht, bestrooi ze met geraspte kaas en rol ze op.