stomen

Stoofpotje van lamsvlees, krieltjes en sperziebonen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snijd op 1 cm na het groen van de worteltjes. Schrob de worteltjes schoon.
Haal de sperziebonen af.
Snijd de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.
Zoek de kruiden uit. Stroop de blaadjes af. Snijd het peterseliegroen fijn. Bindt de kruidensteeltjes samen.

Bereiding:
Verhit in een braadpan de bakboter. Bak hierin de lamsboutlapjes goudbruin. Neem ze uit de pan. Schep de krieltjes in de pan en bak ze op hoog vuur snel goudbruin. Temper het vuur. Voeg het wit van de uitjes toe en roerbak 1 minuut. Schep het vlees weer terug in de pan, voeg de worteltjes, sperziebonen en het groen van de uitjes toe. Schep de kruidenblaadjes (op de peterselie na) erbij, leg de samengebonden takjes in de pan. Schep alles om. Schenk de wijn erbij, dek de pan af en breng het geheel snel aan de kook. Stoof op laag vuur het gerecht 25 minuten. Neem de kruidentakjes uit de pan. Roer het sauspoeder los met 1 dl water en een scheutje slagroom en schenk dit al roerend in de pan. Laat de saus binden.