stomen

Stoofpotje van lamsvlees, champignons en gedroogd fruit met couscous

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Halveer de ui, snijd de helften in partjes.
Halveer de knoflooktenen.
Borstel de champignons schoon, laat ze heel.
Snijd het lamsvlees in brokken van 3 cm.

Bereiding:
Gebruik de snelkookpan. Verhit hierin de olie en verdeel de olie goed. Schep het lamsvlees er in en bak ze al omscheppend rondom dicht. Voeg de uien, knoflook en champignons toe en roerbak 3 minuten. Strooi de specerijenmix en het paprikapoeder er over, voeg de tomatensaus, rozijnen en abrikozen en 1 dl water toe en schep alles om. Sluit de pan en breng de pan onder druk. Stoof het vlees onder druk in 20 minuten gaar. Zet de pan van het vuur en laat de pan langzaam van druk af gaan. Open de pan en schep de inhoud om.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak op elk bord een timbaaltje van couscous en schep er wat van het stoofpotje bij.