stomen

Stoofpot van kip, tomaten en aardappels met spek

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Schenk het water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze in het kokende water, neem ze met een schuimspaan uit de pan en ontvel ze. Snijd de ontvelde tomaten in vieren.
Snipper de ui.

Bereiding:
Los het bouillontablet op in 1/4 liter kokend water.

Bak het ontbijtspek uit in een braadpan. Neem het uit de pan. Voeg de olijfolie toe aan het bakvet. Bak hierin de kipdelen rondom bruin. Neem ze even uit de pan. Fruit de uisnippers in het bakvet goudbruin. Voeg de tomaten toe en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit. Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook. Leg de kipstukken en aardappels in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook. Maal er wat zout en peper over. Schep alles een keer om en dek de pan af. Stoof de kipstukken en aardappels gaar in 20 minuten. Voeg na 10 minuten de uitgelekte boterbonen toe en schep alles nog een keer om. Verkruimel het rookspek en strooi het er over.