stomen

Stapeltjes van zalmfilet, aubergine en mozzarella met ravioli

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in de lengte in 8 dunne plakken. Droog ze zoals hierboven wordt beschreven.
Snijd de halve bol mozzarella in 8 dunne plakken.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Leg de ravioli in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg naar wens wat zout toe en kook de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort ze in een zeef en laat ze kort uitlekken. Schep ze terug in de pan en schep er 1 eetlepel olie en de pesto door. Houd de ravioli warm

Verhit een rooster of grillpan droog voor. Kwast de plakken aubergine en zalmfilet in met wat olie. Bestrooi de zalmfilets met wat zout en de Italiaanse kruiden. Rooster de zalmfilets en aubergine in de grillpan aan beide kanten 2-3 minuten. Leg dan op elke plak aubergine een plakje mozzarella en laat de kaas smelten. Maal er wat zout over.

Verdeel de salade over de borden. Maak op de salade op elk bord een stapel van afwisselend aubergine met mozzarella en zalmfilets. Steek in elke stapel een satéprikker. Serveer de ravioli in pesto apart erbij.