Stamppotje van spruitjes en sjalotjes met kibbeling
Receptinformatie
Voorbereiden:
Snipper de sjalotjes en teen knoflook. Verwarm de oven voor op 175°C.
Voorbereiden:
Zet de aardappels op met 3 dl water, voeg het laurierblad toe, breng het water aan de kook en kook de aardappels gaar in 25 minuten. Voeg na 15 minuten de spruitjes toe. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes goudbruin en glazig. Voeg op het laatst de knoflook toe. Leg de kibbeling in een ovenschaal, dek de schaal af en warm de kibbeling in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten op. Keer de stukjes tussendoor een keer.
Giet de aardappels en spruitjes af. Verwijder het laurierblad. Stamp spruitjes en aardappels tot een grove puree. Schep de sjalotjes met de olie erdoor. Roer er, als de stamppot te droog is, wat mayonaise door. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Geef de kibbeling erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.