stomen

Stamppotje van postelein met chorizo en gebakken eieren

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de prei in dunne schuine ringen.
Zoek de postelein uit.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd het stukje chorizo in 2 mm dikke plakjes en snijd de plakjes in reepjes.
Snijd de kaas in reepjes.

Bereiding:
Leg de panklare aardappels in een kookpan, schenk er 2 dl water op en breng het water snel aan de kook. Temper het vuur, dek de pan af en kook de aardappels gaar in 15 minuten. Voeg na 5 minuten de doperwten toe.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand erin. Roerbak hierin de preiringen en chorizoreepjes 5 minuten. Schuif prei en chorizo naar één kant. Breek de eieren op de bodem van de wok en bak er twee mooie spiegeleieren van. Neem de spiegeleieren uit de wok op een stuk aluminiumfolie en vouw dit dicht, zodat ze warm blijven.

Leg de postelein in een vergiet. Giet de aardappels en doperwten boven het vergiet af, zodat de postelein door het afgietwater wordt verwarmd. Schep de postelein bij de prei en chorizo in de wok en roerbak 1 minuut.

Stamp de aardappels en doperwten door elkaar. Schep het mengsel uit de wok erbij, voeg de kaasreepjes en peterselie toe en schep alles om.

Serveer het stamppotje met de gebakken eieren.