stomen

Stamppot veldsla met paprika en geitenkaas

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Zoek de veldsla uit en draai de worteltjes van de bosjes.
Snijd de baconreepjes wat kleiner.
Snijd de kaas in blokjes.
Knip de bieslook in stukjes van 1 cm.

Bereiding:
Kook de panklare aardappels verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg naar smaak wat zout toe.

Verhit in een kleine braadpan de olie en roerbak hierin de baconstukjes knapperig. Schep ze uit de pan op een dubbel stukje keukenpapier.

Schep de ui en paprika in het bakvet en roerbak 5 minuten.

Giet de aardappels af. Stamp ze tot een grove puree en schep er naar smaak 3-4 eetlepels olijfolie ‘extra vierge’ door. Leg de veldsla op de puree, schep het gebakken paprikamengsel, de kaasblokjes en de bieslook er op en spatel alles om. Strooi de knapperige baconstukjes over de stamppot.