stomen

Stamppot van koolrabi met pikante biefreepjes

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de koolrabi in dikke plakken en schil ze. Snijd de plakken in blokken.
Snipper de ui.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.

Bereiding:
Leg de aardappels en koolrabi in een kookpan, voeg 3 dl water toe en breng het water snel aan de kook. Kook aardappels en koolrabi samen gaar in 15 minuten.

Verhit intussen in een kleine wok de olie. Fruit hierin de uien goudbruin in 5 minuten. Voeg de biefreepjes en peperreepjes toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten.

Giet de aardappels en koolrabi af (vang 1 dl kookwater op). Stamp het snel door elkaar. Schep met een schuimspaan de biefstuk, uien en peperreepjes uit de wok en schep ze door de stamppot.

Roer de woksaus, 1 dl kookwater van de aardappels en het stukje bouillontablet bij het bakvet in de wok en breng de saus op hoog vuur aan de kook. Schenk de saus door een zeef in een kommetje en geef de saus apart bij de stamppot.