stomen

Stamppot van aardappels en knolselderij met gebakken peren

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:Schil de knolselderij, snijd er 1 cm dikke plakken van en snijd die in stukken.

Schil de aardappels en snijd ze in vieren.

Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.

Bereiding:Leg de knolselderij en aardappels in een ruime kookpan, schenk er 3-4 dl water op, breng het water snel aan de kook, voeg eventueel naar smaak zout toe en kook aardappels en knolselderij gaar in 20 minuten.

Smelt intussen de boter in een wok of hapjespan en bak hierin heel zachtjes, onder regelmatig omleggen, de peren zacht en een beetje bruin.

Bak in een koekenpan de baconplakken knapperig.

Giet aardappels en knolselderij af, voeg de melk en crème fraîche toe en breng de melk aan de kook. Stamp het dooreen, roer het spekvet erdoor en breng de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat. Schep de stamppot in een schaal, leg bovenop, om en om, de gebakken halve peren en gebakken bacon.