Stamppot van aardappels en knolselderij met gebakken peren
Receptinformatie
Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Bereiding:Leg de knolselderij en aardappels in een ruime kookpan, schenk er 3-4 dl water op, breng het water snel aan de kook, voeg eventueel naar smaak zout toe en kook aardappels en knolselderij gaar in 20 minuten.Smelt intussen de boter in een wok of hapjespan en bak hierin heel zachtjes, onder regelmatig omleggen, de peren zacht en een beetje bruin.
Bak in een koekenpan de baconplakken knapperig.
Giet aardappels en knolselderij af, voeg de melk en crème fraîche toe en breng de melk aan de kook. Stamp het dooreen, roer het spekvet erdoor en breng de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat. Schep de stamppot in een schaal, leg bovenop, om en om, de gebakken halve peren en gebakken bacon.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.