Stamppot tuinbonen met rookworst en salie
Receptinformatie
Voorbereiding:
Snipper de rode ui.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Snijd de salieblaadjes zeer fijn.
Hak de spekreepjes nog wat fijner.
Bereiding:
Leg de panklare aardappels en de tuinbonen in een kookpan . Voeg 3 dl water toe, leg het deksel op de pan en breng het water op hoog vuur snel aan de kook. Temper het vuur tot laag, leg de rookworst erbij en kook aardappels en tuinbonen samen gaar in 15 minuten.
Bak in een kleine braadpan de spekjes zachtjes uit. Smelt de boter erbij Schep de uisnippers en paprikasnippers toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg op het laatst de salie toe.
Neem de rookworst uit de pan. Giet het kookwater af, maar vang het op. Stamp bonen en aardappels tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookwater toe, als het te droog is. Schep het spekjesmengsel met de bakboter in de pan en schep alles luchtig om.
Serveer de tuinbonenstamppot met de rookworst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.