stomen

Stamppot spruitjes met mosterd en casselerribkarbonaadjes

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
20-30 min

Bereiding:
Smelt 2 eetlepels boter in een kleine braadpan en laat de boter heet worden, tot het schuim wegtrekt. Braad hierin aan beide kanten de casselerribkarbonades bruin. Leg het deksel schuin op de pan, zet het vuur laag en stoof de karbonades, onder af en toe keren, zacht in 20-25 minuten.

Zet de aardappels en spruitjes samen op met 3 dl water, breng het water snel aan de kook en kook het samen gaar in 15 minuten. Giet het kookwater af. Voeg de sjalotjesroomkaas, de mosterd en het braadvocht van de karbonades toe en schep het om. Verwarm het gerecht op laag vuur, zodat de roomkaas smelt, maar het gerecht niet aanbrand.

Stamp aardappels en spruitjes door elkaar.

Serveer de casselerribkarbonades erbij.