stomen

Stamppot snijbonen en witte bonen met cocktailworstjes en zilveruitjes

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Bereiding:
Leg de panklare aardappels in een kookpan, voeg 3 dl water toe, breng het water op hoog vuur aan de kook en kook de aardappels op laag vuur verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng intussen in een kookpan op hoog vuur 1/4 liter water aan de kook. Voeg de gesneden snijbonen toe, roer de witte bonen en het bonenvocht erdoor en breng het kookvocht op hoog vuur aan de kook. Kook de bonen gaar in 15 minuten.

Giet de cocktailworstjes af en leg ze na 10 minuten op de bonen, zodat ze mee warmen.

Verhit in een steelpan met dikke bodem de olie en bak hierin de baconreepjes knapperig.

Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree. Giet de bonen en worstjes af (vang het kookvocht op) en schep ze met de baconreepjes en het bakvet door de aardappelpuree. Voeg eventueel nog wat bonenkooknat toe als de stamppot te stevig is. Breng de stamppot op smaak met wat zout en peper en eventueel een paar lepels azijn van de zilveruitjes.

Serveer de stamppot met zilveruitjes en mosterdsaus.