stomen

Stamppot savooiekool met katenspek en saucijsjes

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Halveer de aardappels.
Was de saucijsjes en prik ze in.
Snijd het katenspek in smalle reepjes

Bereiding
Leg de voorgekookte aardappels in een kookpan, leg de saucijsjes er op. Schenk het kokende water erover en breng het water op hoog vuur aan de kook. Kook aardappels en worstjes samen 5 minuten. Neem de saucijsjes uit de pan en kook de aardappels verder gaar in 10 minuten. Dep de saucijsjes droog.

Smelt in een kleine braadpan de boter en braad hierin de saucijsjes rondom bruin. Voeg de katenspekreepjes, de gesneden kool en het kummelzaad toe en stoof de groente, onder af en toe omscheppen, in 15 minuten beetgaar.

Giet de aardappels af, schenk de melk erbij en breng de melk aan de kook. Stamp de aardappels dooreen. Haal de saucijsjes onder de kool vandaan. Schep het koolmengsel met het stoofvocht door de gestampte aardappels. Leg de saucijsjes bovenop.