stomen

Stamppot rode kool met zoete appeltjes, druiven en spekjes

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding
Schil de zoete appeltjes, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Halveer de witte druiven.

Bereiding
Leg de aardappels in een kookpan. Leg de zoete appeltjes er op. Verdeel de rode kool erover. Leg de kruidnageltjes en het laurierblad er tussen. Schenk er 3 dl water op. Breng het water op hoog vuur snel aan de kook en kook aardappels en kool gaar in 15-20 minuten.

Bak intussen de spekreepjes in de boter zachtjes uit.

Giet de aardappels en groente af, vang het kookvocht op. Roer de room erbij en warm het geheel nog even door. Stamp aardappels, rode kool appeltjes dooreen. Schep de spekjes met het bakvet en de halve druiven luchtig door de stamppot. Voeg, als het te droog is, wat kooknat toe. Serveer direct.