Stamppot rode kool met uientartaartjes
Receptinformatie
Voorbereiding:
Snipper het sjalotje zeer fijn.
Snijd het peterseliegroen zeer fijn.
Knip het bieslook fijn.
Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan. Verdeel de rode kool erover. Leg de kruidnageltjes en het laurierblad er tussen. Schenk er 3 dl water op. Breng het water op hoog vuur snel aan de kook en kook aardappels en kool gaar in 15-20 minuten.
Meng de tartaar met gesnipperde sjalot, peterselie, mayonaise en zout en peper naar smaak. Vorm er 4 kleine, stevige tartaartjes van. Verhit een grillpan droog voor en rooster hierin aan beide kanten de tartaartjes bruin en gaar in 15 minuten.
Giet de aardappels en groente af, vang het kookvocht op. Roer de roomkaas los met 1 dl kookvocht en schenk dit bij de groente en aardappels. Warm het geheel nog even door. Stamp het mengsel luchtig door elkaar. Schep het bieslook er door.
Serveer de stamppot met de geroosterde uientartaartjes.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.