stomen

Stamppot rode kool met uientartaartjes

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snipper het sjalotje zeer fijn.
Snijd het peterseliegroen zeer fijn.
Knip het bieslook fijn.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan. Verdeel de rode kool erover. Leg de kruidnageltjes en het laurierblad er tussen. Schenk er 3 dl water op. Breng het water op hoog vuur snel aan de kook en kook aardappels en kool gaar in 15-20 minuten.

Meng de tartaar met gesnipperde sjalot, peterselie, mayonaise en zout en peper naar smaak. Vorm er 4 kleine, stevige tartaartjes van. Verhit een grillpan droog voor en rooster hierin aan beide kanten de tartaartjes bruin en gaar in 15 minuten.

Giet de aardappels en groente af, vang het kookvocht op. Roer de roomkaas los met 1 dl kookvocht en schenk dit bij de groente en aardappels. Warm het geheel nog even door. Stamp het mengsel luchtig door elkaar. Schep het bieslook er door.

Serveer de stamppot met de geroosterde uientartaartjes.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!