stomen

Stamppot rauwe paksoi met oesterzwammen en cashewnoten

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de paksoystelen in stukjes en de paksoibladeren in 1/2 cm brede repen.
Snipper de ui.
Snijd de stelen van de paddestoelen, snijd de hoeden in repen.

Bereiding:
Leg de aardappels in een ruime kookpan, schenk er 3 dl water op, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels verder gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de stukjes paksoystelen toe en kook ze mee gaar.

Verhit in een koekenpan of kleine wok 2 el olie, fruit hierin de uisnippers goudbruin. Schep de paddestoelen erbij en roerbak 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten. Laat dit vocht verdampen. Schenk eventueel de rest van de olie in de pan. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, voeg het kerriepoeder toe en schep de cashewnoten erbij. Roerbak 2 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Giet het kookwater van de aardappels en paksoystelen en vang een deel op. Schenk de melk in de pan en breng de melk aan de kook. Stamp de aardappels en paksoystelen tot een grove puree, voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog blijft. Laat de pan op laag vuur staan. Schep het paksoiblad en het gebakken mengsel er op en meng het luchtig door elkaar en warm de stamppot goed door.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!