stomen

Stamppot raapstelen met kikkererwten en shoarmavlees

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Hak de knoflooktenen fijn.
Was de bosjes raapstelen. Snijd de worteltjes van de bosjes en verwijder deze. Snijd de blaadjes kleiner.
Snijd het blad van de takjes munt fijn.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 3 dl water, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels verder gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de kikkererwten toe, zodat ze warm worden.

Verhit een wok of koekenpan droog voor en bak hierin het shoarmavlees bruin, gaar en een beetje knapperig. Voeg eventueel wat olie toe, schep de uien en de gesnipperde knoflook erbij en roerbak nog 3 minuten op halfhoog vuur.

Giet de aardappels met kikkererwten af en stamp het mengsel tot een grove puree. Schep het shoarmavlees, de fijngesneden raapstelen en de munt erdoor en warm het gerecht nog even door. Geef de muntyoghurt als sausje erbij.