stomen

Stamppot raapstelen met appels en gerookte zalm

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Schil de moesappels, snijd ze in achten en verwijder de klokhuizen.
Snipper het sjalotje.
Verwijder de steeltjes van de raapstelen. Snijd het blad kleiner. Was de raapsteeltjes en laat ze goed uitlekken.

Bereiding:
Leg de voorgekookte aardappels met de appelstukken in een kookpan, voeg wat water toe en breng het water snel aan de kook. Kook aardappels en appels samen gaar in 15 minuten.

Smelt intussen de boter of margarine en fruit hierin het sjalotje goudbruin. Schep de zalmsnippers erbij en warm ze goed door.

Giet voorzichtig het kookwater van de aardappels en appels en vang het op. Stamp de aardappels en appels fijn. Schep de mosterd en crème fraîche erbij en voeg eventueel wat kookwater toe. Schep de raapstelen en de zalmsnippers met sjalotjes erdoor. Warm het stamppotje goed door.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!