stomen

Stamppot knolselderij met andijvie, gerookte vis en garnalen

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de voorgekookte aardappels.
Schil het stuk knolselderij, snijd het in plakken van 2 cm dikte en snijd deze in blokjes.
Snijd de gerookte visfilets in mooie stukjes.

Bereiding:
Leg aardappels en knolselderij in een kookpan, voeg 3 dl water toe, breng het water snel aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe. Kook aardappels en knolselderij gaar in 15 minuten. Giet het kookwater af (bewaar een deel), schenk de melk erbij, voeg de olie en de mosterd toe en breng de melk aan de kook. Laat de pan op laag vuur staan. Stamp aardappels en knolselderij door elkaar, leg de andijvie, vis en garnalen er op en schep het luchtig om. Voeg, als het te droog is, wat kookwater toe. Warm de stamppot door, zonder deze te laten aanbranden.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge