stomen

Stamppot Chinese kool met Japanse biefreepjes

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de shii-take paddestoelen in plakjes.
Snijd het wit van de uitjes in schuine plakjes. Snijd of knip het groen in smalle ringetjes.
Snijd de Chinese kool in flinterdunne reepjes.

Bereiding:
Zet de aardappels op met weinig water, breng het water aan de kook en kook de aardappels verder gaar.

Verhit een wok of braadpan droog voor. Schenk de olie langs de rand van de pan er in. Roerbak op hoog vuur de biefreepjes 2 minuten. Schep het wit van de uitjes en de paddestoelen erbij en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de wok of pan uit. Schenk de sukiyakimarinade erbij en breng het aan de kook.

Giet intussen de aardappels af. Stamp ze tot een grove puree. Schep de rauwe Chinese kool op de aardappels, schep het roergebakken vleesmengsel er op. Schep alles door elkaar.

Strooi het bosuigroen er over. Serveer direct.