Stamppot andijvie met bacon en kaas
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook. Snipper de sjalotjes. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de aardappels gaar in 15 minuten.
Verhit in een kleine braadpan de olie. Fruit hierin de sjalotjes. Schep de baconreepjes en paprika erbij en bak ze samen 3-4 minuten.
Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree. Schep de crème fraîche erdoor. Leg de gesneden andijvie er op en schep daarop het gebakken mengsel en de kaasblokjes. Schep alles luchtig om. Warm het nog even door, zodat de kaasblokjes nét gaan smelten.
Voeg aan tafel naar smaak zout en peper toe.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.