stomen

Spruitjestaartje met spekjes en room

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een quichevorm of taartvorm van 20 cm doorsnee in.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Halveer de spruitjes.
Snijd de uien in ringen.

Bereiding:
Schep de spruitjes in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten. Stort ze in een vergiet.

Bekleed de vorm met de plakjes croissantdeeg, prik de bodem regelmatig in met een vork.

Bak de casselerribreepjes zachtjes uit, voeg de boter toe en fruit hierin de uiringen. Schep de spruitjes erbij en verdeel dit over de taartvorm.

Klop de eieren los met de room, breng het mengsel op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat naar smaak en schenk dit over de spruitjes met spekjes en uien.

Bak de taart middenin de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.