stomen

Spruitjesstamppot met salami en champignons

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Verwijder de zaadlijsten uit de halve paprika, snipper het vruchtvlees.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 3-4 dl water, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels verder gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de spruitjes toe en kook ze mee gaar.

Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de uitjes glazig. Schep de champignons erbij en bak ze, onder af en toe omscheppen, 5 minuten, tot ze vocht loslaten en dit is verdampt. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, schep de paprika en salami erdoor en bak het mengsel 4 minuten op laag vuur.

Giet aardappels en spruitjes af, schenk de melk in de pan en breng dit aan de kook. Stamp aardappels en spruitjes door elkaar. Schep het salamimengsel er door. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.