stomen

Spruitjesstamppot met kippenlevertjes en champignons

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ze wat kleiner.
Snipper de ui fijn.
Maak de champignons schoon en halveer ze.
Boen de citroen schoon en rasp 2 eetlepels schil af.

Bereiding:
Zet de panklare aardappels op met 3 dl water, breng het water aan de kook en kook de aardappels verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spruitjes 10 minuten mee.

Verhit in een kleine wok of braadpan de helft van de boter. Roerbak hierin de kippenlevertjes op hoog vuur 3 minuten. Schep de uisnippers erbij en roerbak weer 3 minuten. Schep de paddestoelen erbij en roerbak op halfhoog vuur 5 minuten. Voeg het citroenrasp toe, temper het vuur en stoof het mengsel nog een paar minuten.

Giet de aardappels en spruitjes af. Schenk de melk erbij en breng de melk aan de kook. Laat de rest van de boter in de melk smelten. Stamp spruitjes en aardappels luchtig door elkaar, het mag grof blijven. Schep het gebakken mengsel door de spruitjesstamppot.