Spruitjessoep met spekreepjes
Receptinformatie
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel de sjalotjes of de ui en hak deze fijn.
Bak de spekreepjes goudbruin en knapperig in een droge koekenpan of op een bord, tussen keukenpapier, in de magnetron (2-4 minuten, ca. 750 watt).
Verhit de olie en bak hierin de sjalotjes aan. Voeg de spruitjes toe en bak deze al roerende 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep circa 12 minuten zachtjes koken tot de spruitjes bijtgaar zijn. Houd 12 halve spruitjes achter voor de garnering.
Neem de spruitjes uit de pan en pureer ze in de keukenmachine, mengbeker of met een staafmixer. Doe de gepureerde spruitjes terug in de pan. Voeg de crème fraîche of de koksroom met zout en peper naar smaak toe.
Bestrooi de soep voor het serveren met de gebakken spekreepjes en het fijngeknipt bieslook. Garneer met de achtergehouden halve spruitjes.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.