stomen

Spruitjesbrood

Receptinformatie

50-60 min

Kook de schoongemaakte spruitjes met zout en weinig water in ca. 15 min. Giet ze af en pureer de helft. Klop de eieren los met de koffieroom. Bak de spekblokjes uit, doe ze samen met het vet bij het eimengsel, voeg peper en nootmuskaat toe. Schep dit alles door de puree en roer daarna voorzichtig de spruitjes erdoor. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes in een rechthoek op een met bloem bestoven aanrecht. Gebruik eiwit om de randjes goed op elkaar te kleven. Strooi er paneermeel over. Verdeel de vulling over de lap. Sla de deegranden over elkaar heen en plak deze rand dicht met eiwit. Leg het brood met de naad naar beneden op een met koud water omgespoelde bakplaat. Klop de eidooier met koffiemelk los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Prik hier en daar gaatjes in het deeg en bak het gaar in een voorverwarmde oven op 220ºC in 25-30 minuten.