Spruiten met maïs en spek
Receptinformatie
Pel de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd een plakje van de onderkant van het stronkje. Doe de schoongemaakte, gewassen spruiten in de kookpan en voeg zoveel water toe tot de spruiten half onder staan. Breng het water met de spruiten aan de kook. Kook kleinere spruiten 6-8 minuten, grotere exemplaren 8-10 minuten. Verhit intussen de koekenpan en voeg de reepjes spek toe. Bak de spekje goudbruin en knapperig. Voeg de bevroren maïskorrel de laatste 4 minuten toe aan de spruiten. Gebruik je maïs uit pot of blik, laat die dan uitlekken in de zeef en voeg deze de laatste 2 minuten toe en laat ze goed meewarmen. Schep vlak voor het serveren de uitgebakken spekjes door de spruiten met maïs.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.