Spruiten à la flamande
Receptinformatie
Maak de spruiten schoon en was ze. Kook de spruiten in ruim water met zout 6-8 minuten bijtgaar. Laat ze uitlekken. Smelt de boter in een pan en smoor hierin de spruiten onder af en toe omschudden 5 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de peterselie en het sjalotje in de boter, voeg tijm en majoraan toe en roer de bloem erdoor. Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle melk is opgenomen. Laat de saus 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met witte wijn en schep de spruiten erdoor.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.