stomen

Spitskoolschoteltje met notengehakt onder aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.
Snipper de sjalotjes.
Hak de helft van de walnoten fijn, maal de rest in een amandelmolen of op de fijne rasp van de keukenmachine fijn.
Giet de worteltjes af.

Bereiding:
Smelt in een wok 2 eetlepels boter. Fruit hierin de sjalotjes goudbruin. Schep de gesneden kool erbij en roerbak 5 minuten, tot het geslonken is. Schep de kool in de ovenschaal en druk het aan.

Warm aardappelpuree uit de diepvries volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron op, zodat het omgeschept kan worden

Prak de verse roomkaas los. Klop het ei los en roer het door de roomkaas. Spatel de gehakte en gemalen walnoten erdoor.

Verdeel het notenmengsel over de kool in de schaal. Verdeel de aardappelpuree er over. Leg hier en daar een stukje boter en bestrooi de puree met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in de combimagnetron.Schakel de grillfunctie in, zet de magnetronfunctie op 350 Watt. Schakel de combimagnetron 12 minuten in, zodat het gerecht warm en gaar wordt en bovenop mooi goudbruin kleurt.