stomen

Spitskool met spekjes en paprika, bij biefstuk en macaroni

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Neem twee mooie spitskoolbladeren van de stronk. Snijd de rest in fijne reepjes: halveer de stronk, snijd wigvormig de stengelaanzet weg. Leg de koolhelften met het snijvlak op een plank en snijd ze vanaf de punt in smalle repen.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.

Bereiding:
Bak de spekjes zachtjes uit, zodat ze vet loslaten. Schep de paprika erbij en roerbak 2 minuten. Schep de spitskool erbij, voeg de kummelzaadjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg 1 dl water en de honing toe, leg het deksel op de pan, temper het vuur en stoof de kool beetgaar in 10 minuten.

Strooi de eierpasta in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg naar keuze 1 theelepel zout toe. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni in een vergiet kort uitlekken. Schep de macaroni terug in de pan en laat de boter erin smelten.

Verhit intussen een grillpan of roosterpan droog voor. Bestrooi de (herten)biefstukjes met wat peper en kwast ze in met olie. Leg ze in de grillpan en rooster ze aan beide kanten 3-4 minuten. Ze mogen rozé van binnen zijn.

Serveer de biefstukjes met de gestoofde spitskool en macaroni.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge