stomen

Spits spiesjes

Receptinformatie

20-30 min

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in stukjes ter grootte van circa 4 cm (circa 25 gram per blokje). Pers de gepelde teentjes knoflook uit boven de olie en roer de kruidenazijn, rozemarijn, tomatenketchup en peper erdoor.

Laat de blokjes vlees, 2-4 uur, afgedekt, in de koelkast, in dit mengsel marineren. Schep de blokjes tussentijds enige malen om. Was en droog de tomaten. Maak de paprika's schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de paprika's in vierkantjes van circa 2 cm. Pel de uitjes. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Rijg het vlees afgewisseld met een cherrytomaat, een stukje paprika en een uitje aan de spiezen. Rooster de spiezen onder een hete grill, in de contactgrill, op de grillplaat of op de barbecue snel aan alle kanten bruin. Het vlees moet van binnen nog rood of - naar keuze - rose zijn. Bestrijk het vlees en de groenten tussentijds met de marinade. Bestrooi het vlees, indien gewenst, voor het serveren met zout.