stomen

Spinaziesoep met champignons en kaastosti’s

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 6 dl water aan de kook. Snipper de uien. Hak de rauwe spinazie fijner.

Los de bouillontabletten in het kokende water op. Verhit op halfhoog vuur in een braadpan de boter en fruit hierin de uisnippers. Schep de champignonplakjes erbij en bak ze 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Schep de champignons en uitjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar ze in een schaaltje. Roer de spinazie door het bakvet en roerbak 3 minuten, zodat de spinazie slinkt. Pureer de spinazie in de pan met de staafmixer zo dat een gladde puree ontstaat. Roer de bouillon erbij en breng de spinaziesoep aan de kook. Roer de uitjes en champignons bij de soep en warm deze, op hoog vuur, goed door. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Maak intussen de tosti’s: beleg, steeds per twee, de boterhammen dik met geraspte kaas, maal er wat zout en nootmuskaat over. Klem de dubbele boterhammen in een tosti-ijzer en bak ze aan beide kanten goudbruin in 3 minuten. Snijd de tosti’s in vieren en leg ze dakpansgewijs op een serveerschaal.