stomen

Spinaziesalade met radijs en graskaas

Receptinformatie

Lunchgerecht
10-20 min

Was de spinazie, verwijder de dikste steeltjes en slinger de blaadjes droog in een slacentrifuge. Was de radijsjes. Houd een paar radijsjes apart en verwijder daarvan wel de worteltjes, maar niet het groen. Verwijder van de overige radijsjes zowel het groen als de worteltjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de kaas in kleine staafjes (hiervoor kunt u een eiersnijder gebruiken). Rooster de sesamzaadjes al roerende mooi goudbruin in een droge koekenpan. Laat de helft van de zaadjes afkoelen op een schoteltje en wrijf de rest fijn in een vijzel. Voeg de azijn en de mosterd toe en meng alles grondig met de stamper. Doe het mengsel in een grote kom en klop er lepel voor lepel de olie door. Breng de dressing op smaak met zout, peper en de suiker. Doe de spinazie, de radijsplakjes en de kaasstaafjes vlak voor het opdienen bij de dressing en schep alles luchtig door elkaar. Leg de salade op een platte serveerschaal of verdeel hem over vier borden, bestrooi hem met de apart gehouden sesamzaadjes en leg de achter gehouden radijsjes er als garnering naast.
Serveer direct.